Open dagen - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
Radiolichtschip in Harlingen open voor publiek

De werkzaamheden om ons opvallende rode schip in de haven van Harlingen gereed te maken voor openstelling voor het publiek hebben de fase bereikt waarin het hospitality team de loopplank uitlegt en de deuren openzet. We beginnen bescheiden met twee zondagmiddagen in juli. Aanstaande zondag 16 juli is de aftrap. Vanaf 13.00 uur kunnen mensen zich melden voor een rondleiding. De studio's zullen in bedrijf zijn en de grote multifunctionele ruimte in de buik van het schip is te bekijken.

Het schip dateert van 1949 en heeft een bewogen leven achter de rug als lichtschip, discotheek en zendschip. Sinds 2005 wordt er in Harlingen door onze vrijwilligers hard gewerkt om het schip te restaureren, onderhouden en te gebruiken voor evenementen zoals recent nog de RadioDay . We denken ook al na over het programma voor volgend jaar. In 2024 is het 50 jaar geleden dat de Nederlandse zendschepen van Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal werden verboden en verdwenen. Het Radiolichtschip Jenni Baynton is het laatste nog werkende zendschip van Nederland en die status vraagt natuurlijk om een toepasselijke inzet in dat jubileumjaar.

Echter eerst de openstelling in juli 2023. Zondag 16 juli van 13.00 tot 16.30 uur is de kick off en voor wie het moet missen is er op zondag 30 juli al een herkansing.

Update: tevens op 13 augustus is er open schip van 13.00 tot 16.30 uur.
Voor in de agenda; tijdens de Visserijdagen zijn we zaterdag 2 september open van 10.00 tot 16.30.
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud