Faciliteiten - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
Niet alleen hééft het schip een ruim, het ís ook ruim.

En die ruimte is op vele manieren te benutten, veel meer dan waar wij toepassing voor hebben. Daarom willen we ook anderen de kans geven om van de mogelijkheden die het schip biedt gebruik te maken.

Uiteraard is een deel van het schip gebruikt voor accommodatie. Die bestaat uit één-, of tweepersoonshutten waarin totaal 12 mensen kunnen slapen. Er is daarnaast een kombuis (keuken), een messroom (soort kantine), een natte ruimte met een douche en toiletten en een deel van het schip is ingericht voor het maken en uitzenden van radioprogramma’s.

Maar er zijn ook vertrekken waar je met een groep van 2 tot 25 mensen probleemloos zou kunnen vergaderen, presentaties zou kunnen houden of onderwijs en instructies verzorgen. Loop eens met ons mee door het schip om te kijken welke mogelijkheid voor u interessant kan zijn.

De eerste ruimte die we tegenkomen is de “kettingbak”. Een vertrek 50-60 m2 waar nog in een van de oorspronkelijke vier kettingbakken de zware ketting ligt die wordt gebruikt als het schip op zee voor anker gaat. De ruimte straalt met die ketting, de klinknagels en patrijspoorten de sfeer van zout water en zeemansromantiek uit en heeft door de vaste banken langs de kant vloeroppervlak dat voor meerdere toepassingen geschikt is. Een verhoging geeft een mogelijkheid om duidelijk zichtbaar vóór de groep te staan en er toch ook tussen.

Vanuit de “kettingbak” komen we op de “dansvloer”. Een ruimte die groter en hoger is en ruimte biedt aan groepen tot 25 mensen. Deze ruimte wordt ingericht met een podium dat voor vele toepassingen geschikt is. Met een vloeroppervlakte van c.a. 80 m2 , ook hier met veel klinknagels en patrijspoorten een nautisch vertrek. Naar verwachting wordt deze ruimte medio september 2020 opgeleverd.

De ruime accommodatie biedt natuurlijk ook kansen voor wie een meerdaags evenement wil plannen, maar een van de hutten wordt ingericht om dienst te doen als “bed” met eventueel “breakfast”.

Wat zijn de plannen?
  1. Het schip wordt op vaste dagen in de week opengesteld voor rondleidingen en op afspraak zijn arrangementen beschikbaar waarbij een bezoek met rondleiding kan worden gebracht in combinatie met een lezing/presentatie of een proeverij. Er kan uit een aantal onderwerpen gekozen worden, de voertaal is Nederlands, Fries of Engels.
  2. Het schip stelt ruimte beschikbaar voor verenigingen, stichtingen of bedrijven voor vergaderingen, presentaties, exposities, teambuilding-dagen en excursies. Ook hier zijn verschillende arrangementen mogelijk.
  3. Het schip biedt beperkte capaciteit aan voor een overnachting. Ontbijt, rondleiding en of proeverij zijn optioneel.
  4. De radio-infrastructuur is voor radiostations beschikbaar voor het maken van programma’s op een bijzondere locatie. Ook hier zijn arrangementen beschikbaar met workshops, rondleidingen en in combinatie met een van bovenstaande mogelijkheden.

Zeer bijzonder

Omdat het schip volledig zelfvoorzienend is bovenstaande niet uitsluitend beperkt tot wanneer het schip langs de kade of de steiger ligt. Het schip gaat elk jaar van 1 juni tot en met 30 juni voor anker op de Waddenzee. Alle vier bovengenoemde opties kunnen dan geboekt worden hetgeen natuurlijk wel een zeer bijzondere dimensie geeft aan wat sowieso al een buitengewone ervaring is.

Vragen?

Neem contact op met Sietse Brouwer en laat u voorlichten over mogelijkheden en prijzen!
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud