Subsidie Waddenfonds - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
22-04-2022

Lichtschip Jenni Baynton ontvangt subsidie van het Waddenfonds!

De doelstellingen die wij met het schip voor ogen hebben vragen om grote investeringen. Om die te kunnen realiseren zijn wij continue bezig om steun en sponsoring in welke vorm dan ook te zoeken. Ongeveer een jaar geleden deden wij bij het Waddenfonds een subsidieaanvraag in het kader van het Budget Lokale Innovaties (BLI). Het was een langdurig traject waar wij als toch wel een "vreemde eend in de bijt" het Waddenfonds probeerden te overtuigen dat wij met ons project in de toekomst zeker in een behoefte konden voorzien. Vandaag kregen wij na een spannende periode het verlossende antwoord. Voor ons project die grote investeringen vereist ontvangen wij een subsidie van maar liefst € 42.103,-. Wij zijn ongelooflijk blij met deze bijdrage en kunnen eindelijk op wat grotere schaal los om onze dromen waar te maken!

Het Waddenfonds vermeld op haar website hierover:
Het Waddenfonds geeft drie projecten in Fryslân samen een subsidie van ruim €114.000,- . Het gaat om drie kleinschalige projecten die de leefbaarheid en de cultuur in dorpen in het Waddengebied versterken. De projecten krijgen geld uit het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds, dat zich richt op de ontwikkeling van kleinschalige, vernieuwende en lokale projecten in het Waddengebied. Voor deze regeling kan het hele jaar nog subsidie worden aangevraagd. Per project is er maximaal €50.000,- beschikbaar.

Het iconische lichtschip in de haven van Harlingen wordt een ontmoetingsplek en krijgt een klein theater aan boord. Kleine en middelgrote groepen kunnen hiervoor terecht in de grote binnenruimte. Een en ander verstevigt de leefbaarheid. De drijvende vuurtoren, die ook dienstdeed als zendschip, kan een alternatief zijn voor het gesloten cultureel centrum in de havenstad. Het schip biedt ook ruimte voor vergaderingen, presentaties en exposities. Door de nieuwe functies blijft het lichtschip, dat als varend erfgoed kan worden beschouwd, behouden voor toekomstige generaties. De totale kosten van het project zijn €102.205,-. Het Waddenfonds draagt hiervan €42.103,- bij.
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud