Er zit schot in - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
7-08-2022

Lichtschip Harlingen, er zit schot in!

Tijdens de Tall Ships Races lag de haven van Harlingen vol met een aantal van de prachtigste historische schepen die er te vinden zijn. Die trokken dan ook erg veel bekijks. Nu de lange stoet met zeilschepen weer is vertrokken valt op dat er toch nog een aantal schepen van respectabele leeftijd ligt dat weliswaar niet allemaal kan zeilen, maar wel een stuk maritieme historie vertegenwoordigt.

Eentje daarvan is het rode schip met de vuurtoren dat niemand kan ontgaan en dat zich tijdens het nautische evenement dan ook in de belangstelling van vele bezoekers mocht verheugen.
Dat sterkt de vrijwilligers in de plannen het schip vaker open te stellen voor het publiek en de faciliteiten aan boord toegankelijk te maken voor iedereen die daar gebruik van wil maken.
Door het Waddenfonds is een subsidie toegezegd om een getijdenbestendige brug te realiseren die de toegang tot het schip nog veiliger en gebruiksvriendelijk te maken.

Bezoekers aan de open dagen eind mei konden al zien dat er in de buik van het schip een prachtige ruimte wordt gecreëerd die het schip geschikt maakt voor kleinschalige optredens, oefenruimte, het houden van een expositie of presentaties. De gasten zagen aan de ene kant dat achter het podium een waterdicht schot was aangebracht, vandaar de titel van dit stuk, en dat aan de andere kant met de voorbereidingen van het tweede schot is begonnen. De vrijwilligers, die nu nog vooral buiten op het schip aan de slag zijn, gaan daar over een paar weken aan beginnen. Voor dat werk is nog wel behoefte aan een aantal vrijwilligers die kunnen lassen, verven, timmeren of ervaring hebben met electrisch -, of sanitair installatiewerk.

Zodra de plaatsing van het schot is voltooid wordt de mogelijkheid geboden om van de kansen die het schip biedt gebruik te maken. Om dat ook in goede banen te leiden zoekt de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onder andere ook vrijwilligers die gasten kunnen ontvangen en begeleiden tijdens het gebruik van het schip. Op deze manier wordt het werk dat de ene groep vrijwilligers doet weer gebruikt door andere vrijwilligers. De stichting hoopt dat de geplande loopbrug niet alleen de bezoekers, maar ook nieuwe vrijwilligers gemakkelijker aan boord helpt.

Voor het weekend van 16 september staat de tweede editie van de vorig jaar succesvol gehouden uitzending van de vinyl top 333 op het programma. Gedurende drie dagen staat het schip in het teken van diskjockeys die uitsluitend ouderwetse vinylplaatjes draaien. Belangstellenden kunnen de uitzendingen van dichtbij meemaken en vrijwilligers die het leuk vinden om gastheer te zijn kunnen zich ook voor dit evenement al aanmelden.

Op deze website is veel aanvullende informatie te vinden. Voor vragen over wat het schip voor jouw plannen kan betekenen of om, voor je je aanmeldt als vrijwilliger een keer kennis te maken kun je contact opnemen met de stichting Vrienden van het Lichtschip. E-mail: lichtschip@home.nl of na 18.00 uur bellen met Martin op 0517-34 19 31.
 

Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud