Een zeewaardig schip - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
17 mei 2021
Waterdicht schot en een luikenkast gerealiseerd.

In juli 2020 is in het kader van het "Iepen Mienskipfûns" aan de stichting Vrienden van het Lichtschip een subsidie verleend door de provincie Fryslân.
Met deze subsidie hebben wij een waterdicht schot en een luikenkast kunnen realiseren en is het project binnen de afgeproken termijn afgerond.

Ondanks dat als gevolg van de beperkingen van corona onze slagkracht behoorlijk was beperkt, in plaats van de gebruikelijke 6-8 vrijwilligers konden we nu lange periodes slechts 1 of 2 mensen aan boord toelaten, zijn we in de opzet geslaagd.
Op het bovendek is een luiken-kast die ooit in een vorig leven was verwijderd in staal nagebouwd en teruggeplaatst. Daarmee is een stuk originaliteit aan het schip toegevoegd en de veiligheid verbeterd.
De waterdichte schotten die een schip zeewaardig maken doordat er verschillende waterdichte compartimenten ontstaan, zijn in de jaren 90 door de vorige eigenaar gesloopt om de effectieve binnenruimte te vergroten.
Dankzij de subsidie hebben we eerst stalen profielen gekocht om de spanten waartegen het schot geplaatst wordt en dat dient om de sterkte van zo'n schot te vergroten, te reconstrueren en te plaatsen. Vervolgens hebben we stalen platen gekocht en dat op de spanten gelast. In het schot is een waterdichte deur geplaatst zodat de nooduitgang ook is veilig gesteld.

Nu nog wat aflassen, in de primer en de aflak zetten en we hebben een mooie wand in onze "grote zaal".
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud