Open Dagen 2022 - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
Open Dagen 27 en 28 mei 2022

Meer dan 2 jaar geleden, zaterdag 7 maart 2020, was het radiolichtschip Jenni Baynton open voor het publiek. Dat was, mede door het fantastische weer een enorm succes en een perfecte timing. Een week later zat het hele land door de corona uitbraak op slot en konden alle plannen die we toen hadden gepresenteerd meteen de kast weer in.

Het duurde tot de eerste maanden van 2022 voordat er ècht weer serieus over de toekomst gedacht kon worden. Oude plannen werden uit de kast gehaald en opgepoetst, maar tijdens de gedwongen stilstand waren er ook nieuwe ideeën opgeborreld die tot de verbeelding spreken. De vrijwilligers hebben in de afgelopen jaren, binnen wat mogelijk was, hard doorgewerkt en flinke aanpassingen aan het schip gerealiseerd. Hoog tijd voor een nieuwe mogelijkheid om het schip inclusief alles wat er aan gedaan is en het vele dat er mee gedaan kan worden, open te stellen voor het publiek.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 werden gekozen als het moment waarop dat zou gebeuren. Een enorme eindsprint van de vrijwilligers maakte dat het schip er als een plaatje bij lag en dat iedereen veilig en comfortabel aan boord kon komen.

Tussen de 250 en 300 bezoekers lieten zich rondleiden door en informeren over dat mooie rode schip dat veel meer in zich bergt dan je van de buitenkant zou denken. Een radiolichtschip zonder radio kan natuurlijk niet en dus kon er radio “gekeken” worden. Op vrijdag het in heel Nederland en België beroemde Radio Mi Amigo met coryfeeën uit de succesjaren en op zaterdag het lokale radiostation Omroep RSH met de actualiteitenrubriek “Afslag RSH”.

De belangrijkste doelstelling, de bekendheid met wat (met) het schip allemaal kan is ruim gehaald. Onze actie met als doel een aantal mensen te interesseren om ons als vrijwilliger te helpen is ook succesvol, maar dat resultaat kunnen we nog flink opkrikken. Als het je wel wat lijkt om onze club te helpen, dan ben je van harte welkom. Dat kan zijn als een van de noeste werkers op (meestal) zaterdag, maar ook bijvoorbeeld als gastheer/dame om bezoekers te ontvangen en rond te leiden of als ondersteuner van het bestuur.

Het waren zeer succesvolle open dagen waar we erg tevreden over zijn. Als je het leuk vindt om ons te helpen, kom dan op een willekeurige zaterdag eens kijken of email naar lichtschip@home.nl.


Hieronder een impressie van de twee Open Dagen.
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud