Benefietuitzending - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
15-09-2021

Benefietuitzending voor Radiolichtschip

Een groep vrienden van het radiolichtschip Jenni Baynton organiseerden op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 een benefietuitzending om de werfbeurt voor het prachtige rode lichtschip dat in de haven van Harlingen ligt financieel mogelijk te maken. Aan de uitzending werd medewerking verleend door radioprogrammamakers en eigenaren van radiostations uit het hele land en zelfs daarbuiten. Het trotse schip is aan een flinke “onderwater-onderhoudsbeurt” toe.
Mede door de beperkingen van de pandemie was de stroom inkomsten van de vrijwilligers flink gekrompen en de werfbeurt zat er voorlopig even niet in.
Daarom werd door de groep “Vrienden van Jenni Baynton”  de actie op touw gezet.
Van vrijdagochtend 09.00 uur tot zondagavond 18.00 uur werden er door diskjockeys uit Nederland en België een top 333 uitgezonden waarbij uitsluitend gebruik werd gemaakt van de ouderwetse vinyl platen. De uitzendingen waren in heel Nederland op diverse AM frequenties te beluisteren.
Gedurende de dagen van de uitzending was het schip elke dag van 09.00 tot 16.30 open voor het publiek. Het entreegeld hielp het doel van de actie te steunen.
In verband met corona konden er steeds 6 mensen gedurende een half uur aan boord voor een rondleiding en een kijkje in de grote studio die voor de gelegenheid was gebouwd. Het bezoek was dubbel de moeite waard omdat er een aantal zeer professioneel gebouwde modellen van beroemde zendschepen ten toon werd gesteld. Aan boord van de Jenni Baynton bevond zich normaal altijd al een model van ca. 30 centimeter, maar het grote zusje van bijna een meter was in het weekend ook te zien.
Tussen de plaatjes door die in de top 333 stonden was nog volop ruimte voor verzoekplaten die (uiteraard tegen een donatie) door de diskjockeys werden gedraaid.

De opbrengst van het evenement was bijna € 2.000,-. Een resultaat waar de stichting “Vrienden van het Lichtschip”  erg blij mee is en dat deze winter door de vrijwilligers gebruikt zal worden om het tweede waterdichte schot te plaatsen en een sloepstoel in ere te herstellen.
Als u na deze actie denkt :”Daar zou ik ook wel aan mee willen werken”, dan bent u van harte welkom. Een mailtje naar lichtschip@home.nl of een belletje naar Martin op 0517-34 19 31.
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud