Een nieuwe ligplaats - Radiolichtschip.nl

Ga naar de inhoud
14 november 2020
Lichtschip naar een nieuwe ligplaats.

 
De gebruikelijke activiteit van de zaterdagmorgen aan boord van het lichtschip Jenni Baynton in de Nieuwe Willemshaven in Harlingen was dit weekend anders dan anders. Geen gebeitel of geschuur maar het losmaken van trossen en het afkoppelen van de walstroomaansluiting. Stipt om 10 uur komt de veerboot Terschellinger Bank langszij om het markante rode schip te verhalen naar een ligplaats helemaal voor aan de steiger.
 
De aanleiding is naast de beschutting tegen harde wind die op de nieuwe plek wat beter is en het verkorten van de afstand die telkens moet worden afgelegd om spullen aan en van boord te brengen, maar ook de plannen voor de toekomst. De open dag begin maart 2020, vlak voor de coronauitbraak was bedoeld als startsein voor het verder gereedmaken van het schip voor gebruik door anderen. Een kleine vergadering, een expositie of zelfs een nachtje “bed & breakfast” moet er voor zorgen dat de vrijwilligers voldoende inkomsten kunnen genereren om het restauratie werk voort te zetten, het onderhoud te doen (zoals de werfbeurt) en de kosten van verzekering, elektriciteit en havengeld te betalen.

Zo snel mogelijk worden de ruimtes bestemd voor kleine vergaderingen, exposities en B&B afgemaakt, wordt er een veilige brug gebouwd om aan en van boord te komen, en begint men de grote voormalige machinekamer om te bouwen tot zaal met podium zodat ook wat grotere groepen iets geboden kan worden. De nieuwe ligplaats is een eerste stap.
Contactgegevens
Stichting Vrienden van het Lichtschip
Postbus 24 - 8860 AA Harlingen
 
Telefoon: 06-28 58 01 61 info@radiolichtschip.nl
 
Bezoekadres (alleen op afspraak): Lichtschip Jenni Baynton
Zuiderpiersteiger - Harlingen

Privacyverklaring                                                                                                                                                                                                   


Terug naar de inhoud