Opbrengst tweede editie Vinyl Top333: € 1.855,- !

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september jl. stond aan boord van het rode radiolichtschip alles in het teken van de Vinyl Top333. Een benefietuitzending die sinds 2021 jaarlijks wordt georganiseerd door de "Vrienden van de Jenni Baynton".

Tijdens het evenement waarbij diskjockey's per uur zendtijd kunnen kopen worden uitsluitend oude vinylplaatjes gedraaid. De opbrengst van de uren, aangevuld met wat er aan koffie, thee en versnaperingen werd verkocht is bestemd voor het onderhoud van het schip. Door sponsormededelingen te verkopen wordt geprobeerd te opbrengst te verhogen.

Waar het vorig jaar nog beperkt was tot de drie dagen van de uitzending is er dit jaar door het Kerstteam, een groep radioliefhebbers uit Friesland die normaal gesproken rond de kerstdagen uitzendt, een zogenaamde evenementen-frequentie geregeld waarop de luisteraar van 12 tot en met 26 september de sfeer van de speciale uitzending kan proeven. De sponsoropbrengsten van die actie worden later bekend gemaakt, maar met het resultaat tot nu toe van 1855 euro is de stichting al enorm blij. Hulde aan de Vrienden van Jenni Baynton en het Kerstteam!

Hieronder een impressie waaruit blijkt dat het eveneens een zeer gezellige dag was waarbij oud bekenden uit het hele land elkaar weer troffen en er genoeg gesprekstof was om over bij te praten. Al met al, onder niet al te beste weersomstandigheden, toch een zeer geslaagde dag!